Excite

Op reis naar het zonnige Kreta

Voor een heerlijke en zonnige strandvakantie moet je natuurlijk op Kreta zijn. In het noorden van het eiland vind je de leukste badplaatsen, waaronder een van de populairste van Europa: Chersonissos. Maar ben je op Kreta, sla dan zeker een bezoek aan Knossos niet over. Hier vind je de opgravingen en restanten van het paleis van koning Minos en deze overblijfselen zijn maar liefst 4500 jaar oud. Je kunt op Kreta ook wandelen. Een aanrader is dan de Samariakloof, maar je kunt ook mee met een georganiseerde wandeling door verschillende kloven. Velen hiervan komen uit aan zee.

Heraklion Airport is het vliegveld van Kreta. Officieel heet dit vliegveld Heraklion Nikos Kazantzakis Airport, vernoemd naar de schrijver van ‘Zorba de Griek’. Na de luchthaven van Athene is dit de drukste van Griekenland. Het vliegveld ligt maar op enkele kilometers van Heraklion, de hoofdstad van Kreta. Er rijdt een bus van en naar het vliegveld.

De bus is ook een uitstekend vervoermiddel om de rest van Kreta te ontdekken. Vanuit Heraklion rijden er verschillende bussen naar de belangrijkste bezienswaardigheden en naar de verschillende badplaatsen aan de noordkust. Toch duurt de reis naar sommige plaatsen met de bus wel een paar uur. Je zou daarom ook een auto kunnen huren om verder over Kreta te reizen. Een andere leuke manier is om over Kreta te reizen met een gehuurde motor of scooter. Maar pas op als je je zelf in het verkeer begeeft, de wegen zijn niet overal even goed en verkeersregels worden nog wel eens vrij geïnterpreteerd.

Afbeelding: Flickr, Thomas Kohler

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019