Excite

Op safari in de huiskamer

De Virtuele Cocon is een technisch hoogstandje waarmee je gewoon van op de bank op safari kunt vertrekken. De Virtuele Cocon (of Virtual Cocoon) gebruikt alle vijf de zintuigen om je ervaring zo natuurgetrouw mogelijk te maken. Volgens de ontwerpers valt het resultaat niet van de realiteit te onderscheiden.

Met deze uitgebouwde koptelefoon krijg je een soort alles-in-een pakket waarmee je kan ruiken, koude en warmte voelen, geluiden horen en taferelen als bijvoorbeeld de Masai Mara in Kenya bekijken - dit alles gewoon vanuit je huiskamer. Wel is er nog wat geduld vereist, want de ontwikkeling van het product is nog op volle toeren en de Virtuele Cocon zal pas over drie tot vijf jaar beschikbaar zijn. De technologie wordt omschreven als een "stap voorwaarts" in VR of virtual reality.

Professor Alan Chalmers van Warwick University werkt aan het reukgedeelte en hoe de Virtuele Cocon de geuren zal produceren. "De idee achter het product is een Virtual Reality-omgeving te creëren die vanuit je huiskamer opgeroepen kan worden. Door gebruik te maken van vijf zintuigen zal het geheel helemaal écht overkomen, het zal veel realistischer zijn dan alle voorgaande uitvindingen", zegt professor Alan Chalmers.

De Virtuele Cocon zal zowel voor educatieve als amusementsdoelen gebruikt worden. Op het programma staan nog meer virtuele omgevingen zoals de Pyramides van Egypte. De prijs van dit nieuwe gadget zal bij de lancering rond de 1900 euro liggen, wordt geschat. In Londen loopt momenteel een beurs in het Olympia Conference Centre waar het protomodel te bezichtigen is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020