Excite

Op skivakantie naar Oostenrijk

Pak je koffers, vergeet je ski’s en skipas niet en geef je auto nog een laatste check bij de garage: het is tijd om naar Oostenrijk te gaan voor een geweldig lekkere skivakantie!

Eigenlijk is Oostenrijk het hele jaar door een prima vakantieland. In de zomer is er genoeg natuur waar je je aan kunt vergapen en in de winter zijn er natuurlijk de overbekende skipistes. Een dagje op de ski’s met als afsluiter een heerlijk après-ski: de combinatie is onvergetelijk.

Ook voor Oostenrijk geldt dat tijdig boeken een must is. Hotels en pensions zijn er volop, maar doorgaan is de bezettingsgraad hoog. Mocht je onverhoopt niks meer kunnen vinden in een hotel dan kun je ook terecht bij particulieren. Zo zijn er Nederlanders die hun eigen vakantiewoning in Oostenrijk verhuren in de periodes dat ze er zelf geen gebruik van maken. Zorg er bij het huren van een particulier wel voor dat je alles duidelijk op papier zet en dit samen met de verhuurder ondertekent.

Ga je met de auto? Houd dan in de gaten dat LPG bijna niet verkrijgbaar is. En in geval van pech ben je verplicht een gevarendriehoek in de auto te hebben. Een reflecterend jasje kan ook handig zijn. Op snelwegen mag er 130km/u worden gereden, en een set sneeuwkettingen in de auto is ook aan te raden aangezien die op een aantal plekken verplicht zijn. Als je eenmaal goed voorbereid bent, kun je volop genieten van je skivakantie!

Afbeelding: Flickr account Ed.ward

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020