Excite

Op stedentrip naar Detroit

Detroit klinkt niet als de meest voor de hand liggende bestemming voor een stedentrip. Toch heeft de stad de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Van vervallen stad met het grootste aantal moorden in Amerika, is de stad nu een thuishaven voor creatievelingen die op hun beurt veel jonge mensen aantrekken. Het gevolg? Detroit is nu de stad van de toekomst, met fietsroutes, galeries, groentetuinen, nieuwe restaurants en de prachtige gebouwen van weleer in een landschap waar de natuur weer de overhand heeft gekregen. Het voormalige Motor City is een Utopia van stedelijke vernieuwing geworden.

Werkloosheid en leegstand

Vanaf midden jaren zeventig werd Detroit afgeschreven. De stad kampte met een enorme werkloosheid en er was veel leegstand. De grootste werkverschaffer, de auto-industrie, lag door de crisis compleet stil. In Detroit zie je nog steeds de zesbaanswegen met weinig verkeer en grote kantoorpanden zonder de bedrijvigheid die je daar verwacht. Niemand dacht dat het eens zo populaire ‘Parijs van het Westen’ er weer zo snel bovenop zou komen.

Bruisende wereldstad

Inmiddels is Detroit een broedplaats voor immigranten uit de hele wereld. Er zijn veel mogelijkheden voor jonge ondernemers, kunstenaars, studenten, ontwerpers en stadsboeren die allemaal hun steentje bijdragen om van Detroit weer een bruisende wereldstad te maken. In het volgende filmpje zie je de leukste bezienswaardigheden van Detroit, zowel op zakelijk als op toeristisch gebied.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021