Excite

Op vakantie in Friesland

Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland. In het Fries heet de plaats Ljouwert. De stad heeft een historische binnenstad en er zijn meer dan 600 monumenten. Ook staat Leeuwarden bekend om de Oldehove, een scheve toren. Daarnaast is de binnenstad met de singels een beschermd stadsgezicht. De Friese hoofdstad is dus zeker een bezoekje waard.

Veel vakantiegangers die naar Friesland gaan, gaan voor de meren. Friesland heeft een aantal grote meren, zoals het Sneekermeer, Slotermeer en het Heegermeer. Er is daar veel watersport en ook middelbare scholen geven hun leerlingen vaak de kans om een week op zeilvakantie in Friesland te gaan. Heeg, onder Sneek, is een echt watersportdorp. Er zijn zelfs meerdere jachthavens en zeilscholen, ondanks dat het dorp maar iets meer dan 2000 inwoners heeft.

In de zomer is Sneek eveneens een populaire bestemming. De eerste week van augustus staat namelijk bekend als Sneekweek. De hele week zijn er zeilwedstrijden op het Sneekermeer, maar ook in de stad zelf worden veel activiteiten georganiseerd. Sneekweek trekt dan ook vaak duizenden bezoekers naar de Friese stad.

Vakantie vieren in Friesland kan natuurlijk ook op een van de vier Waddeneilanden, Vlieland, Terschelling, Ameland of Schiermonnikoog. Terschelling staat vooral bekend om het Oerol Festival, dat elk jaar in juni plaatsvindt. Schiermonnikoog trekt voornamelijk rustzoekers, op het eiland zijn dan ook geen auto’s toegestaan. Vanuit Harlingen vertrekken er vele zeilreizen over de Waddenzee. Met deze reizen doe je ook een aantal Waddeneilanden aan.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Jack of Hearts

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020