Excite

Op vakantie naar het bruisende San Francisco

Het meest bekend is San Francisco natuurlijk van de Golden Gate Bridge. Het is hét symbool van de stad. Vanaf verschillende plekken in de stad heb je een mooi uitzicht op de brug. Een andere bekende bezienswaardigheid die je tijdens je vakantie niet mag overslaan is Alcatraz. Het fort op dit eiland was een zwaar bewaakte gevangenis waar onder andere Al Capone gevangen heeft gezeten.

Tijdens je vakantie in San Francisco moet je er ook aan denken een rit te maken met de oude kabeltram, waar de stad zo bekend om is. Het is een echte attractie voor toeristen. De kabeltram heeft drie routes. Een ervan gaat naar Fisherman’s Wharf langs de top van het beroemde Lombard Street, een straat met maar liefst acht haarspeldbochten.

Ook Fisherman’s Wharf is een bezoek waard. Je vindt er in dit havengebied vele cafés en restaurants waar je kunt genieten van heerlijke vismaaltijden. Maar vergeet dan zeker Ghirardelli Square niet. Dit was vroeger een chocoladefabriek, nu zijn er in de gebouwen winkels gevestigd. Wat je op Fisherman’s Wharf ook zeker niet missen mag is Pier 39. Hier liggen altijd vele zeeleeuwen te zonnen, wat een prachtig gezicht is.

San Francisco is een bijzondere stad die je zeker een keer gezien moet hebben. Als je naar San Francisco gaat, kun je dat het beste in april, mei, september of oktober doen. De temperatuur is dan aangenaam warm en er is niet zoveel kans op mist. Door de mist, die plotseling kan opkomen, kan de temperatuur in de zomer soms wel tien graden zakken.

Afbeelding: Flickr, Jim Trodel

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020