Excite

Op vakantie naar het mooie Colombia

Wanneer je op vakantie gaat naar Colombia, moet je zeker eens naar het Tayrona National Park. Dit park ligt aan de kust van Colombia, in de buurt van Santa Marta. De kustlijn van dit park wordt beschouwd als een van de mooiste van Zuid-Amerika. Op deze mooie stranden kun je gewoon kamperen. Alleen kun je niet bij alle stranden zwemmen of snorkelen. Ook het Amacay National Park is een bezoek waard. In de jungle van dit park leeft een indianenstam.

Tijdens je vakantie moet je ook zeker Bogota, de hoofdstad van Colombia bezoeken. Deze stad ligt in een bergketen van het Andesgebergte. De stad heeft vele historische gebouwen, zeker in het centrum. Aan het Plaza Boliviar, het hart van Bogota, staat het regeringsgebouw, maar je vindt hier ook de prachtige kathedraal La Primada. Een andere aanrader in Bogota is het Goudmuseum. Dit museum heeft de grootste goudcollectie van oude Spaanse culturen uit Colombia. Er zijn meer dan dertigduizend gouden voorwerpen.

Let wel op als je een vakantie boekt naar Colombia. Reizen er naar toe, zeker buiten de verstedelijkte gebieden, worden afgeraden. Met name het zuiden van Colombia is zeer gevaarlijk door de Guerrillabeweging FARC. Ook de jungle bij de grenzen met Peru, Ecuador, Brazilië en Venezuela zijn de guerrillastrijders actief. Voor deze delen van Colombia geldt dan ook een negatief reisadvies.

Afbeelding: Flickr, Aztlek

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020