Excite

Op vakantie naar veelzijdig Afrika

In Afrika heb je tijdens je vakantie de mogelijkheid om de Big Five van de dierenwereld te zien, de olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en buffel. Die mogelijkheid heb je bijvoorbeeld in de nationale parken van Zuid-Afrika, maar ook in Tanzania kun je de Big Five zien. Het Kruger National Park in Zuid-Afrika is een van de mooiste parken van de wereld. Om het hele park te kunnen zien zou je twee weken nodig hebben.

Maar in Afrika kun je ook genieten van cultuur. Zo kun je bijvoorbeeld je vakantie doorbrengen in Egypte. Je kunt daar de piramides bewonderen, maar ook een cruise maken over de rivier de Nijl. Maar in Egypte kun je ook genieten van de stranden, bijvoorbeeld aan de Rode Zee of Middellandse zee. Ook Caïro is een bezoek waard, deze miljoenenstad geeft een goede afspiegeling van het Arabische leven.

Een andere vakantiebestemming in Afrika is Madagaskar. Dit eiland ligt ten oosten van Afrika en het is al net zo veelzijdig als het continent zelf. Je vindt er in het oosten van het eiland regenwouden, het westen van het eiland is bergachtig en op de eilanden in het westen tref je zandstranden aan, waar je van de watersport kan genieten.

Hoewel je bij Afrika denkt aan woestijn en warmte, kun je in Afrika ook wintersporten. In Zuid-Afrika en Lesotho, dat omringt wordt door Zuid-Afrika, valt in de winter genoeg sneeuw om te kunnen skiën. Zo zijn er de skigebieden Afriski in Lesotho en Tiffindell in Zuid-Afrika waar je van juni tot september op wintersportvakantie kan gaan.

Afbeelding: Flickr, Steven Belcher

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020