Excite

Op zoek naar een goed cultureel uitje? Bezoek Marcel Wanders: Pinned Up in het Stedelijk Museum Amsterdam

Je laten verwonderen door bijzondere en fantasierijke objecten van Neerlands trots product-en interieurontwerper Marcel Wanders? Dat kan! Van 1 februari tot en met 15 juni 2014 is de indrukwekkende overzichtstentoonstelling Marcel Wanders: Pinned Up in het Stedelijk Museum te zien.

Toonaangevende ontwerper

Marcel Wanders (Boxtel, 1963) wordt beschouwd als één van de meest toonaangevende ontwerpers van dit moment. Hij is internationaal bekend om zijn meubelen en fantasierijke totaalontwerpen voor interieurs. Pinned Up is de eerste overzichtstentoonstelling van de ontwerper in Europa sinds 1999 en voor het Stedelijk Museum is het de eerste grote designtentoonstelling na de heropening in 2012.

Meer dan 400 objecten

De tentoonstelling omvat ontwerpen uit het hele oeuvre van Wanders, dat de periode beslaat van eind jaren tachtig tot nu. Er zijn meer dan 400 objecten te zien in de monumentale ondergrondse ruimte in de nieuwe vleugel van het Stedelijk, waaronder de iconische Knotted Chair, de Egg Vase en de Skygarden lamp. Daarnaast zijn er foto’s van interieurs te zien, evenals ontwerptekeningen, prototypes, experimenteel werk in kleine oplagen, sculpturale objecten ontwikkeld voor speciale projecten en ‘virtuele interieurs’ die als vrij werk op de computer zijn ontstaan. Ook komt in een aparte lounge het meubelmerk Moooi aan bod, waarin de rol van Wanders als art director wordt belicht.

Duistere kant

De tentoonstelling is verdeeld over een witte en zwarte ruimte. Met dit onderscheid wil Wanders laten zien dat hij ook een duistere kant heeft. In het zwarte gedeelte staan de meest opvallende ontwerpen en zijn de intrigerende ‘virtuele interieurs’ te zien.

Andaz Hotel

Voor wie na de tentoonstelling nog niet genoeg heeft gekregen van Marcel Wanders, kan zo het Andaz Hotel op de Prinsengracht binnenlopen. Dit vijfsterrenhotel richtte hij van boven tot onder in. Ook is het de moeite waard om aan de Moooi Gallery in het Westerhuis in de Westerstraat een bezoekje te brengen. Hier kan je je vergapen aan designmeubels, accessoires, kunst en sfeerverlichting.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019