Excite

Oplichters overnachten in hotel zonder te betalen

Een oplichtersduo heeft zeven maanden lang in een hotel in België overnacht, zonder hiervoor te betalen. De kosten zijn opgelopen tot ruim 10.000 euro. Het gaat om het hotelDe Kerselaer in Essen, dat vlakbij de Nederlandse grens van Roosendaal ligt.

Het duo dat in het hotel heeft gebleven, staat in Nederland al bekend als oplichters. Ze verbleven zeven maanden samen met hun twee kinderen in het Belgische hotel. Het paar hield het personeel van het hotel aan het lijntje door middel van verschillende smoesjes. Zo zeiden ze bijvoorbeeld dat ze door een brand tijdelijk niet bij hun geld konden komen. Natuurlijk zouden ze alles zo snel mogelijk betalen.

De hoteluitbater Pieter-Jan vertrouwde het duo en leende zelfs zijn auto aan hun uit. Het stel kwam echter niet terug met de auto, waardoor Pieter-Jan argwaan kreeg. Hij begon een zoektocht op internet en kwam terecht op de website van TROS Opgelicht. Daar herkende hij zijn gasten Michel P. en zijn vriendin Mariska. Het bleek dat ze daar vermeld stonden als beruchte oplichters. In een interview zegt Pieter-Jan: ‘Zeven maanden lang gaven we hun vertrouwen en vriendschap en dan lichten ze ons zo op.’ Hij kan het nog steeds niet echt geloven en vermoed dat hij kan fluiten naar het geld dat het duo nog zou betalen.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019