Excite

Oproep KLM lokt veel reacties uit

De KLM heeft een interne brief verstuurd om de medewerkers op te roepen tijdens de zomer op vrijwillige basis te gaan werken bij de bagageafhandeling of als gastheer of gastvrouw in de lounge. Dit hebben ze gevraagd om de drukte tijdens de zomermaanden aan te kunnen en zo geld te besparen op extra medewerkers.

De reacties op de brief van KLM zijn erg wisselend. De ene is er niet blij mee, omdat hij opeens een extra onbetaald baantje op de grond. Een ander zegt dat de directie dan ook maar moet meehelpen op vrijwillige basis. Andere mensen reageren een stuk positiever. Zij willen best een handje meehelpen om daarmee te voorkomen dat het bedrijf failliet gaat.

De Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) heeft geen bezwaar tegen de brief van de KLM, aangezien het over vrijwillig werk gaat. Het wordt omschreven als een goede manier om met de huidige creditcrisis om te gaan. Voor de vliegers is de brief niet even positief, omdat KLM duidelijke voorwaarden in de brief heeft gezet, waaruit blijkt het bedrijf niet aansprakelijk gesteld kan worden voor eventuele klachten.

Arbeidspsycholoog Hennie Meppelink begrijpt dat het voorstel bij veel piloten is ingeslagen is een bom. Hennie Meppelink vertelt dat het per persoon verschillend is. Voor de één zal het inkomen belangrijker zijn, terwijl een ander de werkvreugde vooral belangrijk vindt. Het is ook afhankelijk van de levensfase en de vaste lasten of iemand bereid is vrijwillig te werken of niet.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020