Excite

Oslo Vlucht: Tips voor een low-budget vakantie in Noorwegen

Eindeloze bossen en meren, indrukwekkende fjorden, prachtige wandelroutes en eilandjes, heel veel eilandjes: dat is Noorwegen. Als je Noorwegen graag wilt ontdekken maar weinig geld tot je beschikking hebt, zijn er verschillende tips die we je kunnen geven.

De hoofdstad Oslo beschikt over twee vliegvelden. Het belangrijkste vliegveld is Oslo Airport, wat ook wel Gardermoen genoemd wordt. Het tweede vliegveld is Sandefjord Airport Torp. Dit vliegveld wordt vooral gebruikt door lowbudget vliegmaatschappijen, dus het is verstandig hier een vlucht op te zoeken.

Oslo heeft een uitgebreid en modern openbaar vervoer. Je kan gemakkelijk met de bus, metro, tram, ferry en trein rondreizen. Als je een los ticket koopt kun je hiermee één uur met iedere vorm van openbaar vervoer door Oslo reizen. Het maakt dan niet uit van welk vervoersmiddel je gebruik maakt. Maar als je een Oslo-Pass aanschaft is dat nog goedkoper dan met een los kaartje reizen. Met een Oslo-Pass kun je onbeperkt gebruik maken van alle vormen van openbaar vervoer in Oslo. Ook kun je met deze pas gratis zo'n dertig musea en andere attracties in de stad bezoeken.

Hotels zijn niet zo goedkoop in Oslo maar er zijn wel voldoende hostels, budget hotels en trekkershutten in de buurt te vinden zodat je wel low budget kunt reizen. Op het platteland zijn hotels zoals in de meeste landen goedkoper dan in de steden. In Noorwegen zijn ook veel betaalbare blokhutten en fjordhutten reserveren, wat vaak ook leuker is dan een hotel omdat je optimaal kan genieten van alles wat de Scandinavische natuur te bieden heeft.

Heb je helemaal geen cent te makken, dan kun je altijd nog kamperen. In Noorwegen mag je overal vrij kamperen. Nouja, overal... natuurlijk niet in iemands achtertuin, dan hoor je eerst toestemming van de eigenaar te vragen. Je mag maximaal twee nachten op een plek blijven staan, en moet respect voor de natuur tonen (dus geen afval achterlaten!)

Afbeelding: Flickr, gebruiker ole1971

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021