Excite

Oud marineschip huist nu exotische vissen

De USS Kittiwake, een Amerikaans marineschip, is tot zinken gebracht voor de kust van de Kaaimaneilanden. Het schip diende als reddingsboot voor gestrande onderzeeërs, maar heeft nu een hele andere functie. Door de Kittiwake te laten zinken hopen de eigenaren een paradijsje voor exotische vissen te creëren.

En die exotische vissen trekken op hun beurt weer toeristen aan. De Kaaimaneilanden liggen net ten zuiden van Cuba en zijn erg in trek bij snorkelaars en duikers. Het ruim 75-meter lange schip moet een kunstmatig rif vormen. Het laten zinken van de Kittiwake was dan ook een precisie werkje.

De nieuwe eigenaars hebben het schip eerst helemaal laten schoonmaken. Vervolgens hebben ze de romp vol water laten lopen zodat het rechtop op de zeebodem zou belanden. Toen het schip naar de kelder ging leek het iets over te hellen maar volgens een woordvoerder is de Kittiwake netjes op de zeebodem beland.

Meteen kwamen de barracuda’s, pijlstaartroggen en andere vissen hun nieuwe leefgebied inspecteren. Omdat het schip door nog geen 20 meter water bedekt wordt zijn de kleurrijke scholen ook voor snorkelaars te zien. Op 7 januari zou het schip opengesteld worden voor duikers, maar door slecht weer moest dat worden uitgesteld.

Afbeelding: telegraph video

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020