Excite

Waar kun je overnachten in Duitsland langs de snelweg?

Overnachten in Duitsland langs de snelweg

Als je op reis gaat naar bijvoorbeeld Oostenrijk, Zwitserland of Tsjechië moet je door Duitsland heen. Je wil natuurlijk zo snel mogelijk op je bestemming aankomen, zonder al te veel tijd kwijt te spelen aan overnachten. Vaak moet je eerst van de snelweg af voor je een overnachtingsplek kunt vinden. Het kan dan verleidelijk zijn om gewoon op een parkeerplaats te overnachten. Dit is echter zeker af te raden. Ook als je een camper hebt die je gewoon overal neer kunt zetten, is het omwille van veiligheidsoverwegingen onverstandig om op een parkeerplaats te overnachten. Daarenboven is het in Duitsland zelfs verboden.

Navigatiesysteem

Wanneer je je reis met een navigatiesysteem aflegt, is het makkelijk om langs de snelweg plekken te vinden waar je kunt overnachten. Je kunt je navigatiesysteem laten navigeren naar zogenoemde 'Nuttige Plaatsen' in de buurt van je locatie op dat moment. Als je je navigatiesysteem daarop instelt, zie je direct welk hotel het dichtst in de buurt van de snelweg ligt. Ook campings kun je op deze manier vinden. Let daarnaast op de borden langs de snelweg. Soms staan er hotels of campings aangekondigd die je eenvoudig kunt vinden door de borden te volgen.

Toeristische routes

Langs grote toeristische routes in Duitsland is het helemaal eenvoudig om plaatsen te vinden langs de snelweg waar je kunt overnachten. Zo zijn er langs de A3 veel steden waar je vlak na de snelweg al een hotel of motel kunt vinden. Ook als je onderweg bent naar Praag of Wenen is het niet moeilijk om een overnachtingsplaats te vinden langs de snelweg. Op de website van de ANWB kun je een overzicht vinden van hotels langs belangrijke autoroutes. Ga daarvoor via de homepage anwb.nl naar vakantie, zoek en boek, accommodaties, hotels en tot slot hotels onderweg. Klik simpelweg uw vakantieroute aan en je krijgt meteen een overzicht van alle hotels langs de weg met de mogelijkheid om meteen een overnachting te boeken in het hotel van je keuze.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020