Excite

Overnachten in Nederland

Overnachten in Nederland doe je waarschijnlijk elke dag: in je eigen bed, welteverstaan. Maar wanneer je een dagje uit gaat, is het wel zo leuk om je 's avonds niet naar huis te hoeven haasten. Blijf je een nachtje over, dan kan je de volgende dag nog wat langer genieten van je omgeving en daarna rustig huiswaarts gaan.

Waar breng je de nacht door?

Overnachten in Nederland kan op verschillende plaatsen. Bij een meerdaags bezoek is een vakantiehuisje of bungalow vaak de goedkoopste manier. Huisjes en bungalows kan je op diverse plaatsen huren. Ze zijn vaak gesitueerd op plaatsen die aantrekkelijk zijn voor toeristen, zoals op vakantieparken.

Centerparcs bijvoorbeeld is een van de bekendste aanbieders: met maar liefst 20 vakantieparken in Nederland is er eigenlijk voor ieder wat wils. Ook Belvilla en Roompot bieden bungalows aan voor korte of langere periode. Enige tijd van tevoren reserveren is noodzakelijk.

Andere mogelijkheden

Besluit je spontaan om ergens de nacht door te brengen, dan is een bungalow huren geen optie. Je bent dan al snel aangewezen op een hotel. Hotels zijn door heel Nederland te vinden en vaak is het mogelijk om ook zonder reservering een kamer te huren. Wel hangt hier een prijskaartje aan: een gemiddelde overnachting kost zo'n 106 euro, blijkt uit een onderzoek uit 2010. Per kamer, welteverstaan. Wil je in populaire steden, zoals Amsterdam of Den Haag, overnachten, dan loopt de prijs over het algemeen nog iets verder op. Natuurlijk is dit slechts een gemiddelde en zijn er zowel uitschieters naar boven als naar beneden. Een rondje surfen op internet alvorens te boeken, kan dan ook zeer lonend zijn.

Alternatief overnachten

Wil je alternatief overnachten in Nederland, denk dan eens aan couchsurfing. Wanneer je aan couchsurfing doet, overnacht je een of meerdere nachten bij iemand thuis (dit hoeft uiteraard niet perse op de bank te zijn, ook al doet de naam couchsurfing dit wel vermoeden!). Via de website van Couchsurfing kan je een profiel aanmaken en zowel slaapplaatsen aanbieden als slaapplaatsen zoeken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020