Excite

Overnachten in Zandvoort: ga voor een strandhuisje!

Overnachten in Zandvoort kun je natuurlijk in een hotel of bed&breakfast. Je kunt echter ook kiezen voor een strandhuisje aan zee. Sinds 1995 is het zijn de strandhuisjes herontdekt. Jij nog niet? Dan is dit je kans.

Inrichting

De strandhuisjes in Nederland zijn niet overal even groot. De grootte van de strandhuisjes verschilt per strand. In IJmuiden zijn ze bijvoorbeeld 4 meter breed en 7 meter lang met een flink terras. Meestal hebben de huisjes 2 of 3 kamers. Er is elektriciteit in de huisjes. Soms is er een gewone wc, soms een chemisch toilet. Een douche is er niet, maar op het strand zijn hier doorgaans wel mogelijkheden voor. Er zijn stapelbedden en gewone bedden of slaapbanken. Ook kun je in de huisjes je eigen eten klaarmaken en het opeten.

Een huisje huren

Strandhuisjes zijn te huur en te koop. Ze staan onder andere in IJmuiden, Katwijk en Zandvoort. Een weekje een huisje huren, kost je tussen de 250 en 700 euro. Dit is afhankelijk van de plek. De huisjes op de voorste rij zijn duurder. Deze hebben uitzicht op zee en dat wil natuurlijk iedereen.

Een huisje kopen

Een strandhuisje kopen kan in sommige gevallen een ideale oplossing zijn. Wil je bijvoorbeeld elk weekend naar het strand? Dan loont het kopen van zo'n huisje zeker. De huizen worden aan het begin van het strandseizoen neergezet en blijven 6 maanden staan. Eind september worden ze opgehaald en opgeslagen voor de winter. Op- en afbouwen is niet meer nodig. Let wel: voor de standplaatsen op de voorste rij bestaan er lange wachtlijsten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021