Excite

Paradijs op aarde: Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een land dat gelegen is in het Caribische gebied. Het grenst aan Haïti en Porto Rico. De hoofdstad is Santo Domingo. Deze stad ligt in het zuiden van het eiland. De Dominicaanse Republiek is vanwege het prachtige weer een populaire vakantiebestemming.

Zon, zee en strand. Daar staat de Dominicaanse Republiek om bekend, maar het land heeft nog veel meer te bieden. De stad Santa Domingo heeft veel historische bezienswaardigheden en je kunt er heerlijk eten. Daarnaast zijn er veel musea te vinden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Een andere bekende stad van het land is Puerto Plata. De resorts in deze plaats trekken veel toeristen.

Van woestijngronden tot regenwouden, van verborgen lagunes tot prachtige watervallen: het natuurschoon van de Dominicaanse Republiek lijkt geen grenzen te kennen. Dit maakt het gebied dan ook bijzonder geschikt voor het beoefenen van verschillende watersporten. Denk bijvoorbeeld aan duiken, surfen, zeilen, varen of snorkelen, maar ook bergbeklimmen, wildwatervaren of survivaltochten. Je kunt je vakantie in de Dominicaanse Republiek zo spectaculair maken als je zelf wilt.

Een vakantie naar de Dominicaanse Republiek duur? Dat valt wel mee. Toegegeven, het valt niet in dezelfde prijsklasse als een vakantie op de Veluwe, maar als je de last minute aanbiedingen scherp in de gaten houdt, zul je zeker een mooie deal kunnen scoren. Kijk onder meer op vakantiediscounter.nl, of bij Neckermann, D-reizen en Thomas Cook. Deze reisorganisaties hebben vaak goedkope lastminutes.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Arjen Toet

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021