Excite

Personeel British Airways staakt vijf dagen

Het personeel van luchtvaartmaatschappij British Airways heeft het werk neergelegd en zal dat – naar verwachting – vijf dagen vol houden. Pogingen om een staking te voorkomen, mislukten helaas.

Unite, de belangrijkste vakbond in het geschil, had nog geprobeerd om een akkoord te krijgen van de directie. In dat geval zou een staking voorkomen kunnen worden. De onderhandelingen liepen echter met name stuk op de privileges die het personeel heeft of wil. De salarissen zijn niet zo’n probleem, maar goedkoop meevliegen van personeel dat niet aan het werk is, kan bij de directie nog maar op weinig steun rekenen. De regeling werd eerder al versoberd, maar toen het personeel staakte, besloot het bedrijf de regeling volledig in te trekken. Vanaf dat moment kon niet meer goedkoop worden meegevlogen met collega’s en dat valt niet goed bij de medewerkers.

Op dit moment heeft de Britse luchtvaartmaatschappij het al erg zwaar en de staking zorgt ervoor dat de omstandigheden nog erger worden. In ieder geval kunnen vier vluchten van Schiphol naar Heathrow niet door gaan en zijn drie vluchten van Heathrow naar Schiphol van het programma geschrapt. Naar verwachting kunnen er ook een aantal lange-afstandsvluchten niet worden uitgevoerd. Op dit moment schat men dat 60% van die vluchten door kan gaan en ongeveer de helft van de vluchten die slechts om een korte afstand gaan. In totaal kunnen 70% van de passagiers die geboekt hadden alsnog naar hun bestemming gebracht worden.

Afbeelding: Flickr account JamesZ_Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021