Excite

Personeel Ryanair bekritiseerd

Het personeel van Ryanair krijgt stevige kritiek over zich heen vanwege een incident in september 2008, waarbij negen zuurstofmaskers niet werkten en de bemanning uiteindelijk op de deur van de cockpit begon te bonken om de piloot te waarschuwen.

Inmiddels is het onderzoek naar dit incident volledig afgerond en de conclusies liegen er niet op. Zo zou de bemanning geprobeerd hebben de compartimenten van de zuurstofmaskers te openen met behulp van hun ID kaartjes. Ondanks het feit dat deze negen zuurstofmaskers het niet deden, koos de bemanning er toch voor om nog verder te stijgen en de druk in de cabine verder op te voeren.

Het verlies van de druk in de cabine, waarbij duidelijk werd dat niet alle zuurstofmaskers naar behoren werkte, ontstond als gevolg van een aantal controles van het personeel, die zij uitvoerden nadat de staart van het vliegtuig de landingsbaan geraakt had bij het opstijgen. De controles werden uitgevoerd zonder verder over de gevolgen na te denken.

Toen bleek dat de druk in de cabine snel wegviel, kregen verschillende mensen last van een ademtekort. Uiteindelijk moest het personeel op de deuren van de cockpit slaan om de piloot te alarmeren. 21 minuten na vertrek landde het vliegtuig weer. Een van de passagiers is toen naar het ziekenhuis vervoerd.

Volgens de commissie was het probleem niet zozeer de staart die de landingsbaan had geraakt, maar juist hetgeen dat daarop volgde. Dat zorgde ervoor dat veel passagiers van slag raakten. Ryanair heeft nog niet gereageerd op de conclusies van de commissie.

Afbeelding: monstermunch99

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020