Excite

Philadelphia: geboortestad van Amerika

De Amerikaanse stad Philadelphia heeft een ideale ligging. De stad ligt redelijk in de buurt van New York City, Boston en Washington D.C. Philadelphia is de geboortestad van Amerika. Er werd geschiedenis geschreven toen de onafhankelijkheid werd uitgeroepen in 1776. De stad heeft veel bijzondere bezienswaardigheden voor toeristen. Je kunt een speciale stadstour doen met de Philadelphia Trolley.

In Philadelphia kun je de eerste bank en het eerste museum van Amerika bezoeken. Ook is er het eerste postkantoor in Amerika te vinden. En een leuk uitje met de kinderen is wellicht in de eerste dierentuin van de Verenigde Staten. Ook vind je in de stad veel bijzondere architectuur die uit drie verschillende eeuwen komt.

Er zijn veel bijzondere plekken die je zeker moet zien als je naar Philadelphia gaat. Zo heb je er het grootste stadhuis van de Verenigde Staten die zich kenmerkt met een toren van 167 meter hoog met daarboven een bronzen beeld. Ook zijn er ontzettend veel musea die allemaal even boeiend zijn om te bezoeken. Ga ook zeker eens kijken bij de Liberty Bell, waarmee de onafhankelijkheid werd ingeluid.

Je kunt tevens aan boord gaan van oude marineschepen die in de negentiende en twintigste eeuw dienst deden in gevechten. Je kunt schepen zien die in de Tweede Wereldoorlog erg belangrijk waren. En als je dan toch een waterliefhebber bent, ga dan meteen eens naar het New Jersey State Aquarium & Camden Children’s Garden. Hier zijn rond de 1500 vissen en waterdieren te zien.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020