Excite

Philadelphia Zoo komt met LEGO-dierentuin

De Philadelphia Zoo komt met een wel heel speciale attractie: de dierentuin verwelkomt haar publiek met een bijzondere wereld van LEGO-dieren. Onlangs is Creatures of Habitat: A Gazillion-Piece Animal Adventure geopend. Het is de eerste tentoonstelling in zijn soort en je kunt de LEGO-dieren tot 31 oktober bekijken.

In totaal heeft de dierentuin tien verschillende habitatten gemaakt, die elk een eigen verhaal vertellen. De tentoonstelling is gericht op bedreigde diersoorten uit de hele wereld. De LEGO-beelden zijn gemaakt door Sean Kenney, de bekende LEGO professional en één van de zes gecertificeerde LEGO-bouwers ter wereld. Hij heeft hierin samengewerkt met het personeel van de dierentuin.

De bijzondere tentoonstelling is samengesteld naar aanleiding van het 150-jarige bestaan van de Philadelphia Zoo en draait onder meer om het belang van het werk dat de dierentuin in haar bestaan verricht heeft. Met de tentoonstelling hoopt de dierentuin te laten zien dat alles in de wereld met elkaar verbonden is en dat we er allemaal bij horen. Zolang mensen dat begrijpen en de wil hebben om goed te doen voor de wereld, kunnen kinderen nog steeds zien welke bijzondere dieren overal ter wereld leven.

Tijdens de tentoonstelling is er natuurlijk meer te doen dan alleen kijken naar de LEGO-dieren. Zo zijn er ook interactieve dingen te doen, zoals het opstellen van een Persoonlijk Duurzaamheids Plan. Daarnaast leert een interactief programma de bezoekers meer over de dieren en de bedreigingen waar zij mee te maken hebben.

Afbeelding: Casa e jardim

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018