Excite

Wat te doen met pinksteren: weekend weg

Wil je met Pinksteren een weekend weg? Pinksteren is voor veel mensen het moment om even lekker weg te gaan. Je hebt immers een extra vrije dag en dus meer tijd om ergens te verblijven. Ga dus met Pinksteren een weekend weg en profiteer van die extra dag.

Waar wil je heen tijdens je Pinksterweekend? Er is erg veel te doen, zowel in binnen- als buitenland. Je kunt bijvoorbeeld naar speciale Pinksterevenementen gaan. De bekendste is Pinkpop, maar dit wordt niet ieder jaar in het Pinksterweekend gevierd. Wel zijn er nog meer festivals in dit weekend. Ook zijn er markten, dus misschien wil je ergens in een hotel overnachten waar een grote pinkstermarkt in de buurt is. Sommige hotels hebben speciale aanbiedingen tijdens Pinksteren. Let hier dus goed op wanneer je iets boekt, want het kan je veel geld schelen.

Misschien wil je geen speciale evenementen bezoeken, maar puur genieten van een vrij weekend. Je kunt dan een stedentrip maken, bijvoorbeeld naar een stad in Nederland, maar het is ook heel goed mogelijk om naar steden in het buitenland te gaan. Maak een stedentrip naar Rome, Barcelona of misschien zelfs nog verder weg. Iedere stad heeft zo zijn eigen bijzonderheden en bezienswaardigheden. Eventueel kun je bij een reisbureau informeren naar leuke stedentrips.

Omdat rond Pinksteren de lente al is begonnen, kun je ook heel goed de natuur opzoeken. Ga naar een camping of hotel in de natuur en maak mooie wandelingen of fietstochten. Bij veel hotels of campings kun je een fiets huren, dus die hoef je dan zelf niet mee te nemen.

Wil jij ook een weekend weg rond Pinksteren? Zorg dat je op tijd vrij vraagt en zoek een leuke bestemming om te bezoeken.

(foto © rhodes)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020