Excite

Pisa en de Scheve Toren

Iedereen kent Pisa wel van de Scheve Toren van Pisa. Een bijzonder gebouw, omdat de toren echt scheef staat. Veel mensen willen op de foto met deze toren en sommige maken hier ook grapjes mee, waarbij het lijkt alsof ze de toren omduwen of juist tegenhouden. Je zult in de buurt van de Scheve Toren van Pisa dan ook altijd toeristen zien die rare houdingen aannemen als ze op de foto gaan met de toren.

Pisa heeft echter veel meer dan alleen de Toren Van Pisa. Het is geen grote stad, maar je vindt er wel veel oude gebouwen. Sowieso was Pisa altijd een handelsstad en hier zie je nog veel van terug. Zo heb je bijvoorbeeld het Campo dei Miracoli, waar veel oude gebouwen te vinden zijn.

Pisa heeft ook veel Toscaanse kunst en er zijn veel musea waar je eens een kijkje kunt nemen. Ook leuk is de oude Universiteit die al eeuwenoud is. Er lopen daardoor altijd wel wat studenten in de stad rond. Er is niet echt een uitgaansgebied in Pisa, maar er zijn wel veel terrasjes waar je kunt zitten om mensen te bekijken. Je kunt ook heerlijk uit eten gaan bij deze terrasjes. De Italiaanse keuken wacht al op je in Pisa.

Afbeelding: Flickr account argenberg

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019