Excite

Pistes nog niet klaar voor wintersporters

Als je al een wintersportvakantie geboekt hebt, dan doe je er goed aan om heel hard te hopen dat het nog gaat sneeuwen. Veel pistes in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk zijn namelijk nog hartstikke groen. Na een periode van hevige sneeuwval heeft de dooi namelijk weer ingezet.

In oktober is in veel wintersportlanden veel sneeuw gevallen, waardoor de skigebieden al vervroegd geopend waren. Een paar weken later is echter alle sneeuw tot de 2000 meter weer gesmolten. In Frankrijk ligt boven de 1700 meter nu ongeveer vijftien centimeter sneeuw, terwijl de sneeuwgrens in Oostenrijk tussen de 1500 en 2000 meter ligt. Onder die sneeuwgrens is alles nog volledig groen.

Gelukkig zien de verwachtingen voor komende tijd er wat beter uit en is er nog best een kans dat er sneeuw gaat vallen. Met name tussen zondag en dinsdag zal het waarschijnlijk in de Alpen gaan sneeuwen, met name in de Franse Alpen. In de nacht van maandag wordt daarnaast nog extra veel sneeuw verwacht.

Het blijft echter wel de vraag of die sneeuw ook echt zal blijven liggen. Mocht dat niet het geval zijn, dan is het maar de vraag of de wintersportoorden open blijven. Zonder kou heeft het namelijk ook weinig zin om de sneeuwkanonnen in te schakelen; de daarmee geproduceerde sneeuw zou door de hoge temperaturen bijna direct weer smelten. Het beste alternatief is dan om de wintersportvakantie toch maar even uit te stellen!

Afbeelding: Flickr account CarbonNYC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020