Excite

Pitoreske daguitstap: Brugge

Brugge is een bijzondere stad in België met veel bezienswaardigheden. De historische binnenstad dateert uit de dertiende en de veertiende eeuw. De hele stad is één groot openluchtmuseum, waar van alles te zien is. Een groot deel van de straten in Brugge is autovrij, om de bezoekers volledig te laten genieten van de historie. Ook is de stad erg romantisch en kun je een prachtige tocht maken per boot of koets om alle bezienswaardigheden te zien.

In het Begijnhof kun je zien hoe de mensen vroeger leefden. Het hof is in de dertiende eeuw gesticht, maar veel van de huisjes dateren uit de zeventiende en achttiende eeuw. Het huis op nummer 1 is een museum. Een andere trekpleister is de Heilige Bloedbasiliek, die gebouwd is op een andere kerk. Of neem eens een kijkje bij de Belforttoren, die ruim 84 meter hoog is. Je kunt onderweg naar de top de schatkamer bekijken en zien hoe de 47 klokken eruit zien.

In Brugge kun je veel stadspoorten en windmolens vinden. Vroeger waren er nog veel meer. Nu zijn er nog vier windmolens op de Kruisvest, waarvan er twee als graanmolen opereren. Ook zijn er nog vier stadspoorten te zien. De oudste stadspoort is de Smedenpoort die uit 1299 dateert.

In Brugge zijn ook vreselijk veel musea waar je wat kunt leren over de geschiedenis van de stad. Ook zijn er kunstmusea voor de kunstliefhebbers. Wie iets lekkers wilt eten kan terecht in één van de vele restaurants.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020