Excite

Plassen voor de vlucht vanwege het milieu

Japanners hebben aparte neigingen. Vinden Westerlingen. Daarom zijn filmpjes van Japanse televisie altijd waanzinnig populair hier. Vandaar dat het nieuws dat de Japanse luchtvaartmaatschappij ANA voortaan passagiers verzoekt om te plassen voor de vlucht niet heel verwonderlijk werd ontvangen. Japanse rariteiten, vandaar. Maar zo raar is het niet. Als passagiers plassen voordat ze in het vliegtuig stappen, kan dat 4,2 ton koolstofmonoxide per maand schelen, beweert ANA.

Als alle passagiers namelijk plassen voor de vlucht, zijn ze lichter. En wordt er dus minder brandstof verbruikt. Wat dus weer beter is het voor het milieu. Noem het maar raar, het schijnt toch echt zo te zijn. Op alle fronten maakt ANA het vliegtuig overigens lichter. Ook het bestek en servies worden van lichter materiaal gemaakt en de tijdschriften die meegaan zijn ook dunner. Alles voor het milieu. En om kosten te besparen, uiteraard.

De Japanse luchtvaartmaatschappij ANA is niet de enige de op deze manier bezuinigt op passagiers. Ryanair is daar ook een goed voorbeeld van. Maar het laten plassen van passagiers voordat ze aan boord stappen, dat is in Europa nog niet ingevoerd. De vraag is hoeveel passagiers het niet lukt om te urineren vanwege de druk. Niet iedereen kan het als ze gedwongen worden. Ook niet voor het milieu...

Afbeelding: Flickr, cruithne

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020