Excite

Populaire skigebieden zijn duurder geworden

  • © Getty Images
Hotels in de meest populaire skigebieden van Europa zijn dit jaar duurder geworden. Het gaat dan met name om hotels in de Alpen en de Dolomieten. Dit blijkt uit de Trivago hotelprijsindex (tHPI). Gemiddeld gingen de prijzen met zo'n 13 procent omhoog. De prijsstijging was het sterkst in Zwitserland en Oostenrijk, maar gold ook voor andere populaire vakantielanden.

In Europa zijn met name Frankrijk, Italië, Zwitserland en Oostenrijk erg geliefd als wintersportbestemming. Italië was dit jaar, net als vorig jaar, het goedkoopst. Daarna volgde Frankrijk. Dat was een verandering ten opzichte van het jaar daarvoor: vorig jaar stond Oostenrijk op de tweede plek. De stijging van de prijzen in Oostenrijk kan te maken hebben met het feit dat de Zwitserse frank duurder is geworden.

Deze koerswijziging heeft in Zwitserland gezorgd voor prijsstijgingen van tussen de 15 en 25 procent. Dit is een enorm verschil, dat veel wintersporters zeker zullen voelen. Overigens worden in alle landen stijgingen gemeten van tussen de 10 en 40 procent. In Nauders gingen de prijzen zelfs met 70 procent omhoog en in Ötz met 49 procent.

Hoewel er op sommige plekken ook sprake was van een prijsdaling, gingen de prijzen in de meeste gebieden dus omhoog. De duurste wintersportbestemmingen van dit moment zijn Gstaad en Verbier in Zwitserland, gevolgd door Lech am Arlberg in Oostenrijk en Courchevel in Frankrijk. Voordelig op wintersport kan weer in het Franse Briançon, het Oostenrijkse Wagrain of het Zwitserse Interlaken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021