Excite

Populairste stedentrip is Den Bosch

De Noord-Brabantse hoofdstad Den Bosch is uitgeroepen tot populairste stad voor een dagje uit in Nederland. Met een gemiddelde van maar liefst een 8,5 gaan Nederlanders het liefst op een stedentrip naar Den Bosch.

Gezellig en gastvrij

Aan de eretitel hangt een prijs vast, die de burgemeester van Den Bosch, Tom Rombouts, woensdag trots in ontvangst nam. “Dit is een waardering voor onze gastvrije stad,” vertelde de burgervader. Ruim vijfduizend mensen brachten hun stem uit via beoordelingswebsite Zoover. Een stedentrip aan Den Bosch is volgens de stemmers vooral erg gezellig. Inwoners van de stad worden “gastvrij” genoemd. Maastricht en Breda eindigden respectievelijk op een tweede en derde plaats in de verkiezing, met een 8,4 en een 8,3.

Amsterdam niet populair

Amsterdam en Rotterdam zijn minder populair voor een stedentrip in Nederland. De hoofdstad eindigde op een 12e plaats, waar Rotterdam niet verder kwam dan een 16e en daarmee laatste plek in de lijst. Het zijn vooral de overnachtingsmogelijkheden in beide steden die de scores omlaag trekken. Amsterdam scoort juist wel weer goed op cultureel gebied en het uitgaan.

Bezienswaardigheden

Wil jij ook op stedentrip naar Den Bosch? Wij zetten de drie leukste bezienswaardigheden van de stad op een rij:

  1. 1. Bezoek de Sint Janskathedraal: de grootste gotische kerk van Nederland. De Sint-Janstoren biedt tevens een prachtig uitzicht over de stad. Rondleidingen zijn mogelijk
  2. 2. Bossche Bol eten: het bekendste gebakje van de stad kun je natuurlijk niet overslaan. Een magere lokale specialiteit is de Bossche koek.
  3. 3. Museumkwartier: een cultuurhistorische collectie, kunst en design onder één dak in het museumkwartier. Hier kun je het recent gerenoveerde Noordbrabants Museum samen met het nieuwe Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch bezoeken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021