Excite

Schitterend Praag: dé plek voor een citytrip!

Door zelf te zoeken op het internet kan je kosten besparen die een reisbureau normaal gesproken wel in rekening brengt. Je kunt op het internet informatie over Praag vinden en een citytrip boeken. Maar het is eveneens mogelijk om de verschillende componenten zelf bij elkaar te zoeken. Als je de juiste websites weet te vinden, dan is het boeken van een goedkoop vliegticket en een leuk hotel een fluitje van een cent.

Een vliegticket naar Praag vind je op websites zoals Cheaptickets.nl en Worldticketcenter.nl. Het loont zeer de moeite om goed te zoeken, want de prijzen lopen vaak uiteen. Zo is het goedkoper om met Czech Airlines naar Praag te vliegen dan met KLM. Ook veel Duitse maatschappijen en prijsvechters vliegen naar Praag, maar maken vaak een tussenstop. Je geeft dan weliswaar minder geld uit, maar verliest wel kostbare tijd als je bijvoorbeeld slechts een weekend naar Praag gaat.

Hotels zijn, zeker in het centrum, inmiddels wat duurder geworden. Maar je kunt geld besparen door een leuk hostel te boeken. Je hoeft dan helemaal niet te denken aan een gedeelde slaapzaal met jongeren die tot diep in de nacht uitgaan. Want de meeste hostels bieden voor dertig euro ook tweepersoonskamers aan met vaak ook nog een eigen douche. Een goede tip is het Hostel Levir, gevestigd in een fraai oud gebouw en met schone en ruime kamers. Een groot metrostation ligt om de hoek.

Een hostel of hotel kan je vinden op websites zoals Hostelbookers.com en Booking.com. Daarop vind je een overzicht van tientallen locaties waar je kunt overnachten, keurig gerangschikt op prijs, faciliteiten en niet onbelangrijk: beoordelingen.

Als je landt op de luchthaven van Praag dan kan je met taxibusjes naar de stad reizen. Deze staan bij de uitgang van het vliegveld op je te wachten en zetten je voor tien euro per persoon voor je hotel af. Dit is een snelle en goedkope manier om de binnenstad te bereiken. In Praag zelf reis je het beste met de tram of metro. Ook is het verstandig om een Praag-kaart te kopen. Deze kaart, verkrijgbaar in het stadhuis op het centrale plein, geeft je korting op heel veel bezienswaardigheden.

Een citytrip naar Praag is een onvergetelijke ervaring, want de oude stad is werkelijk prachtig. Het centrum wordt gescheiden door de rivier de Moldau, maar verbonden door de monumentale Karelsbrug. Absolute aanraders zijn de prachtige Praagse Burcht, de benedenwijk Mala Strana met zijn leuke kroegjes en winkeltjes, het Rudolfinum, de Joodse wijk Josefov, de winkelstraat Celetna, het Strahov-klooster en het centrale plein met zijn prachtige Tynkerk en het standbeeld van Jan Hús. Als je op koopjes wilt jagen in Praag, ga dan per tram naar het Wencelasplein.

Ook buiten Praag is van alles te beleven. Zo worden er door verkopers op straat excursies aangeboden naar het voormalige concentratiekamp Theresiënstadt. Ook kan je naar het Slot Karlstein, het kuuroord Karlovo Vary en met de trein een dag naar de Slowaakse hoofdstad Bratislava.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020