Excite

Praag: tijd voor een citytrip

Ontdek Praag tijdens een citytrip. Deze hoofdstad heeft namelijk ontzettend veel te bieden. Er is een rijke nationalistische geschiedenis en er zijn talloze bezienswaardigheden die echt de moeite waard zijn eens te bekijken. Maak een stadswandeling om zo het echte Praag te ontdekken.

Er zijn veel imposante kerken en paleizen in Praag. Ook andere historische gebouwen vallen direct op. Zo is de barokke kerk Sint-Nicolaaskerk gebouwd in 1735 een plaatje om te zien. Ga ook naar het Wallensteinpaleis. Dit is een groot paleis waarvan de tuinen ook zeer interessant zijn. Voor de sportliefhebbers is Strahovstadion erg bijzonder. Dit is het grootste voetbalstadion ter wereld. Er passen 250.000 mensen in en het is dus wel erg interessant om dit eens te bekijken.

Praag heeft voor iedereen wel iets te bieden. De stad heeft veel musea en galerijen. Ook zijn er heel erg veel theaters, waar je terecht kunt voor allerlei soorten optredens. Ook zijn er discotheken en talloze restaurants. Ga voor echte Tsjechische gerechten of kies voor talloze andere keukens.

Een groot voordeel aan Praag, is dat het er erg goedkoop is. Hotels, eten en drinken zijn er naar onze maatstaven absoluut niet duur en dit geldt ook voor souvenirs en andere dingen die je graag koopt. Voor een goedkope stedentrip kun je hier dus heel goed heen. Je kunt Praag natuurlijk ook prima combineren met een mooie rondreis, of andere grote steden zoals Boedapest.

Let wel goed op of het hotel waar je verblijft in orde is. De sterren bij hotels worden namelijk door de eigenaren zelf gegeven en dit betekent dat het geen goede richtlijn is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020