Excite

Prachtig eiland: vakantie vieren op Cyprus

Het is een van de grootste eilanden in de Middellandse Zee en tegelijkertijd een van de belangrijkste vakantiebestemmingen voor veel Europeanen: Cyprus. Talloze Nederlanders boeken jaarlijks weer een vakantie naar dit prachtige, zonnige eiland, met haar lange stranden en mooie vergezichten. Zwemmen is hier echt een plezier en ook alleen maar rondhangen is hier vele malen leuker dan op welke andere bestemming dan ook.

Een vakantie naar Cyprus heeft tal van belangrijke voordelen. Een van de grootste voordelen is wel het gemak en het letterlijke voordeel: je kunt vakanties naar Cyprus al heel voordelig boeken. Dit kost je – zeker als je kiest voor een last minute – misschien maximaal tweehonderd euro. Daarvoor heb je dan wel een vakantie op een eiland dat je alle mogelijkheden geeft om heerlijk te ontspannen. Kan het beter?

Cyprus bestaat eigenlijk uit twee delen: het noordelijke deel van het eiland beslaat ongeveer een derde en hoort bij Turkije. Of beter gezegd: hier ligt de Turkse Republiek Noord-Cyprus, een republiek die alleen door Turkije erkend wordt. Het zuidelijke deel wordt de Republiek Cyprus genoemd. In 2004 is Cyprus opgenomen in de Europese Unie, wat betekent dat je er ook gewoon met de euro kunt betalen. Misschien haalt dat wat van de charme van het eiland weg, maar het brengt wel heel veel praktische voordelen met zich mee. Het wisselen van geld behoort bijvoorbeeld vanaf dan tot het verleden!

Afbeelding: Flickr account duygu

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020