Excite

Prachtige reis naar Normandië

De streek Normandië heeft enorm veel te bieden voor de vakantiegangers. Er is veel cultuur en historie te vinden, maar je kunt er ook prima ontspannen, bijvoorbeeld op een camping. Normandië is gelegen in Frankrijk en daardoor ook gemakkelijk te bereiken met de auto.

In Normandië heb je veel historische kastelen. Het kan een echte aanrader zijn om naar deze kastelen te gaan. Sommige zijn open voor toeristen, zodat je ze werkelijk van binnen kunt zien. Anderen zijn nog steeds bewoond en mogen niet bezocht worden door het publiek. Maar je kunt de kastelen wel van buiten bekijken en een mooie wandeling maken langs de vele kastelen. Natuurlijk zijn er ook talloze musea in de Franse streek.

Er zijn ook verschillende dorpen en steden in Normandië. Zo heb je bijvoorbeeld Alcenon, een stad die in de zeventiende en achttiende eeuw erg belangrijk was. Er zijn nog steeds veel historische bezienswaardigheden van deze tijd. Je kunt ook naar Deauville reizen. Dit is al jaren een badplaats en nog steeds is er genoeg te vinden voor ontspanning en plezier.

Het spreekt voor zich dat Normandië een streek is die je toch wel een keer gezien moet hebben. Er is veel te doen, maar je blijft ook het echte vakantiegevoel houden, omdat er ook veel ontspanningsmogelijkheden zijn. Boek een hotel en zorg dat je op tijd bent. Sommige plaatsen in Normandië zijn erg geliefd en daardoor snel volgeboekt. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor een camping.

Afbeelding: Flickr account titounet

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020