Excite

Prachtige zomer dit jaar

21 juni is de zomer officieel begonnen. Wat begon met regen, is nu heerlijke zon. En daar blijft het niet bij. Dit jaar gaan we namelijk een prachtige zomer krijgen. Juli en augustus zullen minder nat worden dan vorig jaar en gemiddeld gezien wordt het dit jaar beter. Wel kunnen we nog wat regen verwachten in de zomer, maar dit zijn eerder korte, zomerse buien.

Dat het een mooie zomer zou worden, konden de weerexperts het einde van de winter al zien. Dit kwam door een koude golfstroom in de Atlantische Oceaan. De hitte die normaal bij de Azoren zit, komt daardoor bij ons. Dat hebben we eerder dit jaar al kunnen merken door de enorme droogte in juni. De afgelopen dagen was er veel regen, maar de rest van juni was vooral erg droog. Juli zal een warme maand worden, met een gemiddelde temperatuur van 20 tot 25 graden. In Augustus zal het veel minder regenen dan vorig jaar.

Er worden steeds vaker voorspellingen gedaan voor een paar maanden. Dit is riskant, maar tegelijkertijd zijn er tegenwoordig steeds betere technieken waardoor het weer veel preciezer af te meten is.

Ga dus maar genieten van de zomer. Koop een zwembadje voor de kinderen, zorg voor een goede voorraad boeken om in de tuin te lezen en ga lekker naar het strand op mooie dagen. Vergeet vooral niet te genieten! Voor je het weet is het weer winter.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021