Excite

Praktische zaken voor je reis naar Bonaire

Bonaire is een heel divers eiland. Duiken of snorkelen is er echt een aanrader, want de onderwaterwereld van Bonaire is een van de mooiste van het Caribisch gebied. Maar Bonaire is ook een prima bestemming om te surfen. Natuurlijk kun je er ook tot rust komen of heerlijk genieten van de natuur in bijvoorbeeld het Nationaal Park Washington-Slagbaai. Het park heeft een divers landschap en veel bijzondere flora en fauna. Maar ook de zee rondom Bonaire is beschermd. Tot op 57 meter diepte maakt de zee deel uit van een nationaal park, Bonaire National Marine Park.

Wanneer je naar Bonaire reist, ga je waarschijnlijk met het vliegtuig. Vanaf Amsterdam is het ongeveer zo’n tien uur vliegen naar Bonaire. Onder andere de KLM en ArkeFly vliegen naar Bonaire toe. Het vliegveld, Flamingo Airport, ligt net buiten de hoofdstad Kralendijk. Om van en naar het vliegveld te komen, zou je een auto kunnen huren. Ook op het eiland zelf is het makkelijk om een huurauto tot je beschikking te hebben, maar het is ook een aanrader om het eiland per fiets of mountainbike te verkennen.

De munteenheid van Bonaire is de Amerikaanse dollar. Officieel is Bonaire een Nederlandse gemeente, maar omdat omringende landen op Amerika gericht zijn, is ervoor gekozen om de Amerikaanse dollar in te voeren.

Omdat de zee rondom Bonaire een nationaal park is, moet je een penning hebben om er te mogen duiken. Dit is de zogenaamde Nature Tag die duikers op hun vest kunnen bevestigen. Zo’n tag kost 25 dollar en daaraan kun je zien dat je toegangsheffing, nature fee, betaald hebt.

Afbeelding: Flickr, Brian and Shannon

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020