Excite

Prestigieuze hotels in Dubai

In de oliestaten van het Midden-Oosten draait het allemaal om prestige. Zo kreeg Qatar het WK 2022 toebedeeld, heeft Abu Dhabi sinds 2009 een Formule-1 Grand Prix en prijkt in Dubai het hoogste gebouw ter wereld: De Burj Khalifa, ook wel bekend als de Burj Dubai. Met een weerzinwekkende 828 meter verslaat het bouwwerk zijn naaste concurrent, de Taipei 101 in Taiwan, met ruim 300 meter! Zelfs met de Eiffeltoren erbovenop zou de Burj nog groter zijn.

Natuurlijk is deze toeristische trekpleister omgeven van hotels. Het Adress Downtown Dubai hotel is voorzien van alle luxe. Dit 5-sterren hotel heeft maar liefst 63 verdiepingen en 196 kamers. Het verderopgelegen Al Manzil hotel is een zakenhotel bij uitstek: strak, netjes, en origineel. Ook de grote ketens zijn in Dubai te vinden. Er is een Hilton Hotel, een Four Seasons en een Metropolitan Hotel.

Het is niet verbazingwekkend dat de meeste hotels in Dubai erg luxueus zijn en veel faciliteiten bieden. Het land is sinds de ontdekking van olie in 1966 in sneltreinvaart een economisch centrum geworden. Ook westerse bedrijven hebben vestigingen in dit Arabische land. De inwoners van Dubai zijn dan ook gewend aan het toerisme en worden gezien als gastvrij en tolerant.

Dubai is een bezienswaardigheid op zich. Het is een land waar veel geld zit, en dat is te merken. Wie de Dubai-experience compleet wil maken boekt een verblijf in het Burj al Arab hotel; volgens de brochure het enige 7-sterren hotel ter wereld. Het is gebouwd op een kunstmatig eiland 280 meter uit de kust. Op de plek waar in 1994 nog niets anders dan zee te zien was, opende in 1999 het Burj al Arab zijn deuren. En de prijs? Een verblijf in het koninklijke penthouse kost naar verluidt ongeveer $50.000 per nacht.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Britrob

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020