Excite

Op zoek naar leuke pretparken in Europa?

Niet alleen voor kinderen is een pretpark een ideaal dagje uit: ook volwassenen genieten maar al te vaak van spannende achtbanen en andere spectaculaire attracties. Voor wie eens op zoek is naar een pretpark dat niet per definitie vlakbij huis ligt, volgt hieronder een klein overzichtje van leuke pretparken in Europa.

Fun voor jong en oud in Eurodisney

Pretparken zijn door heel Europa te vinden. Een heel bekende is natuurlijk Disneyland Parijs, waar jong en oud genieten van de wondere wereld van Disney. Een nadeel is wel de prijs van het toegangskaartje: dit kost ongeveer 45 euro per persoon. Wanneer je een groot gezin hebt, lopen de kosten dus snel op!

Port Aventura Salou

Ook het Spaanse Port Aventura, vlakbij de Spaanse badplaats Salou, is met een kaartje van 44 euro behoorlijk aan de prijs. Toegang tot het Aquatic Park Aventura is hierbij wel inbegrepen en in de zomermaanden is het park ook 's nachts geopend.

Siam Park op Tenerife

Eveneens onder Spaanse vlag valt het pretpark Siam Park. Dit is een waterpretpark, gelegen op Tenerife (Canarische Eilanden). Wie hier naartoe gaat, waant zich eerder in Azië dan in Spanje, want het park is geheel in Aziatische stijl ingericht! De kaartjes zijn nog niet eens zo duur: vanaf 19,50 euro per persoon.

Voor achtbaanliefhebbers

Kan je geen genoeg krijgen van achtbanen en beschik je over stalen zenuwen en een ijzeren maag? Reis dan een keertje af naar Alton Towers, het grootste pretpark in Groot-Brittannië! Voor omgerekend ongeveer 27,50 euro per persoon ben je binnen. Ook voor kleinere kinderen is er genoeg vermaak.

Dichterbij huis

Pretparken door heel Europa aandoen... Weinig kans dat je daaraan begint. Vandaar dat we je ook even wijzen op leuke pretparken dichterbij huis. De Efteling is natuurlijk welbekend, maar heb je al eens aan Walibi World gedacht? Het grootste themapark van de Benelux verwelkomt jaarlijks maar liefst een miljoen bezoekers. Overnachten is mogelijk!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019