Excite

Preview van nieuwe themapark Harry Potter

De aanleg van het park heeft maar liefst 134 miljoen pond gekost en de verwachtingen zijn hooggespannen: het nieuwe Harry Potter themapark zal dit jaar tot leven komen en zal voor een heel bijzondere ervaring moeten zorgen. Een aantal mensen mochten het park vast in, om te kijken of het ook de entreeprijs van vijftig pond waard is.

Vanaf afstand is al snel goed te zien dat het park helemaal om Harry Potter draait; Hogwarts, of Zweinstein, is helemaal nagebouwd in levensecht formaat en steekt boven de bossen uit. Het park staat precies tussen Jurassic Park en het Island of Adventure park in, midden in het zonnige Orlando, Florida.

In juni zal het park eindelijk haar deuren openen tijdens een grootste ceremonie. Het is te hopen dat het park geen teleurstelling wordt, want de vaste kosten zijn hoog. Niet alleen moet het park zelf onderhouden worden, ook schrijfster van de Harry Potter boeken, J. K. Rowling, krijgt jaarlijks een bedrag van tien miljoen pond.

Bijzonder zal het in ieder geval zijn: het park is uitgerust met de Hogwarts Express, die echte stroom produceert, en de makers hebben speciaal filmmateriaal gemaakt van de hoofdrolspelers uit de film. Die beelden kunnen op zo’n manier geprojecteerd worden, dat het lijkt alsof één van hen ineens in de rij staat bij een van de attracties.

In het hele park is te zien dat de makers oog voor detail hebben gehad en dat maakt dat het zeker het bezoeken waard.

Afbeelding: Flickr account Mickey van der Stap

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020