Excite

Prijs van vliegtickets is gestegen

Mensen die denken dat vliegtickets alleen maar duurder worden, hebben gelijk. Dit jaar alleen al zijn de prijzen van vliegtickets gestegen met 10 procent. En de stijging van de afgelopen drie jaar is zelfs 43 procent.

Deze stijging heeft bijvoorbeeld te maken met de hoge prijs van de olie. De olie zal er voorlopig nog niet goedkoper op worden. Immers zijn de demonstraties in Egypte nog steeds bezig en dit heeft mede te maken met de verhoging van de olieprijs. De brandstof bepaald voor zo’n twintig tot veertig procent hoe duur de vliegtickets zijn. Ook de verschillende toeslagen hebben te maken met de stijging van de vliegtickets.

De cijfers van de vliegtickets worden bijgehouden door FOD Economie. Zij bekijken de prijzen van verschillende luchtvaartmaatschappijen. Ook kijken ze naar zowel korte als lange afstandsvluchten en of je een retourticket hebt of niet.

De vliegtickets waren in de periode van 2004 tot 2008 een stuk goedkoper. In deze jaren daalden de tickets vooral. Dit had te maken met de prijsvechters, zoals RyanAir, die voor spotgoedkope prijzen vliegtickets aanboden. De trend van goedkope vliegtickets lijkt enigszins voorbij te zijn. Tegenwoordig worden tickets vooral weer redelijk duur aangeboden. Wie nu nog op vakantie wil, zal dus meer geld moeten neerleggen dan een paar jaar geleden.

Afbeelding: Flickr account puddy73

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020