Excite

Prima hostels in Porto

Porto zelf biedt alles van een bruisend stadsleven tot terrasjes en goede restaurants waar je heerlijk tot rust kunt komen. Ook is Porto een echte cultuurstad die zich steeds meer ontwikkelt. Het oude centrum van de stad is zelfs opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco. Kortom: hier zit je goed voor een stedentrip of een lange vakantie.

Zoals gezegd is Porto niet heel groot. In tegenstelling tot de meeste steden heeft het daarom geen eindeloze hoeveelheid hotels. Toch zijn er genoeg te vinden waar je terecht kunt tijdens je verblijf. Zo telt de stad diverse jeugdherbergen, hostels en bed & breakfasts, zowel in het centrum als aan de rand van de stad.

Meestal is het zo dat je in het centrum van een plaats meer betaalt voor je accommodatie dan erbuiten. In Porto is het eerder een kwestie van goed zoeken voor je de beste prijs tegen het lijf loopt. Bepaal dus eerst waar in Porto je het liefst zou overnachten en zoek dan je hostel op die locatie.

Er zijn diverse goede hostels in Porto die hoog worden aangeschreven. Zo kun je voor iets meer dan tien euro per nacht slapen in Black and White Hostel, Yellow House of Steps House. Deze drie krijgen allemaal een acht of hoger van bezoekers. Je weet dus dat het daar al goed zit.

Buiten de genoemde drie hostels heeft Porto er nog meer. Zoals gezegd is het even zoeken naar de beste prijs voor je verblijf, maar daarna zit je ook goed en goedkoop in het heerlijke Porto.

Afbeelding: Flickr, Omar Junior

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021