Excite

Prinsjesdag in het Spoorwegmuseum speciaal voor senioren

Het Spoorwegmuseum is het mekka voor treinliefhebbers in Nederland. De complete geschiedenis van het Nederlandse spoorwezen is daar te vinden. Inclusief de bijbehorende treinen. Een droom voor elke treinfanaat. Omdat veel treinfanaten vaak een dagje ouders zijn, organiseert het Spoorwegmuseum elke derde dinsdag van de maand een zogenaamde 'plusdag'. Dan zijn er extra activiteiten voor 55-plussers.

Omdat de derde dinsdag van september altijd net wat meer bijzonder is, wordt de plusdag op Prinsjesdag voorzien van allerlei activiteiten met een koninklijk tintje. 55-plussers krijgen dan wel een hele bijzondere behandeling door het Spoorwegmuseum. Dat heeft het Spoorwegmuseum afgelopen week bekend gemaakt. Zo geeft de directeur van het museum, Paul van Vlijmen, een hele bijzondere presentatie over de Royal Class. De Royal Class is een tentoonstelling die in 2010 in het museum van start zal gaan en draait om koninklijke treinen.

Er zijn meer koninklijke tintjes aan de plusdag in september gegeven. Museumgidsen nemen de senioren bijvoorbeeld mee langs de koninklijke stukken die te vinden zijn in het museum. Zo staat de trein van koningin Juliana en prins Bernhard tentoon en kunnen bezoekers een kijkje nemen in de koninklijke wachtkamer. Tevens is er een hofdame aanwezig in het museum, die de 55-plussers van alles uitlegt over de koninklijke etiquette. Het museum hoopt zo haar senioren extra in de watten te leggen.

Afbeelding: Flickr, lrargerich

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020