Excite

Privé-eiland voor een schijntje

Even weg uit je gejaagde leven om te ontspannen om een onbewoond privé-eiland. Alleen weggelegd voor de Beckhams, de Depps en de Doutzens van deze wereld? Niet meer. Voor de kust van Honduras liggen twee privé-eilanden niet groter dan een voetbalveld. Wie één van de eilanden wil huren betaalt niet meer dan 90 Euro per nacht.

Op Sandy Cay, één van de eilandjes, is het goed toeven. De stranden zijn hagelwit, omgeven met palmbomen en het enige dat je hoort zijn de golven in de branding en zo nu en dan het geluid van een pelikaan. Aan de westkant van het eiland ligt een huisje met twee slaapkamers, twee badkamers en een ruime veranda.

Wie ’s ochtends een frisse duik in de zee wil nemen of snorkelen in het heldere water hoeft maar een paar stappen te zetten. Als het te warm wordt bieden de palmen rondom het huis verkoeling. En elke avond kun je de zon in het water zien zakken vanaf je eigen terrasje.

Het paradijsje is zo goedkoop omdat het nog steeds in familiehanden is. De eigenaar maakt zo nu en dan met zijn zoon tripjes naar het eiland om verse vis en sprokkelhout te komen brengen. Verder is er geen klok, geen telefoon en kunnen huurders één radio-oproep per dag plegen. Boeken kan voor minimaal twee nachten, met maximaal 12 personen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker atomdocs

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020