Excite

Problemen met de sneeuw op Brussel Airport minder dramatisch dan verwacht

Veel luchthavens hebben problemen met de hevige sneeuwval. Zo ook Brussel Airport, ook wel bekend als Zaventem. Toch is de chaos veel minder dan in eerste instantie verwacht. Eerder leek het erop dat de vluchten van maandagavond tot woensdagavond geannuleerd moesten worden, maar dit blijkt uiteindelijk toch reuze mee te vallen.

Het is nog niet precies duidelijk hoeveel vluchten er wel geschrapt moet worden, maar omdat er genoeg ontijzelingsproducten in voorraad zijn, worden er veel minder problemen verwacht. Toch kan Brussel Airport niet garanderen dat alle vluchten doorgaan. Dit komt voornamelijk omdat de luchtvaartmaatschappijen bepalen of een vlucht doorgaat of niet

.

Vluchten vanuit het buitenland naar Brussel zullen gewoon vertrekken en ook de lange afstandsvluchten gaan netjes door. Vluchten naar Londen zijn nog steeds problematisch, omdat het weer in Londen niet verbetert is. Het is alleen voor de vluchten binnen Europa de vraag of er nog wel gevlogen wordt. Toch wordt er verwacht dat ook hier weinig problemen zullen plaatsvinden.

Vertrekkende passagiers wordt aangeraden om vooraf contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij om te controleren of de vlucht nog wel doorgaat. Er wordt ook hard gewerkt om de gestrande passagiers te helpen alsnog te vliegen. Daarom zijn er nachtvluchten ingepland om zoveel mogelijk passagiers te helpen en de achterstand zo goed mogelijk weg te helpen.

De afgelopen dagen hebben er zo’n 1.400 tot 3.000 passagiers vastgezeten op de luchthaven. Er waren ook ernstige problemen op de Amsterdamse luchthaven Schiphol en de luchthavens in Frankfurt en Londen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker sonya

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020