Excite

Er gaat niets boven de provincie Groningen

De provincie Groningen staat bekend om de vele rust en ontspanning die je er kunt vinden. Als je een weekend naar Groningen gaat, zul je veel mooie dingen tegenkomen. Groningen is de dunstbevolkte provincie en de omgeving ziet er prachtig uit. Er is veel agrarisch gebied met boerderijen en weilanden. Ook zijn er boeiende natuurgebieden in de provincie die je kunt bezoeken. Bekijk bijvoorbeeld het Dollardgebied, waar erg veel bijzondere wadvogels te vinden zijn. Ook heel interessant is Zuidlarenmeer. Hier vind je een moerasgebied. Groningen heeft ook nog veel bos, strand en poldergebieden. Ook kun je gaan wadlopen. Er zijn verschillende organisaties die dit aanbieden.

Behalve de natuur zijn ook de steden de moeite waard. De meeste steden in Groningen hebben veel historische gebouwen. Er zijn gebouwen die de gotische bouwstijl hebben. Ook kun je in veel steden prima winkelen. In de hoofdstad Groningen heb je tevens veel uitgaansmogelijkheden. Dit omdat het een echte toeristenstad is. Andere boeiende steden zijn Hoogezand, Veendam en Stadskanaal.

Er zijn veel mogelijkheden voor uitstapjes. Ga bijvoorbeeld naar de Zeehondencrèche Pieterburen en zie hoe mensen er werken om de zeehonden te redden. Of ga naar NatuurDoeCentrum Insektenwereld. Als je durft mag je de dieren ook werkelijk aanraken! De vele dorpen in Groningen zijn ook echte aanraders. Je kunt er eventuele musea bekijken of lekker ontspannen. Ook kun je vaak prachtige wandeltochten of fietstochten maken. Op veel plekken kun je ook een paard huren en mooie paardentocht maken. Er is dus genoeg te doen tijdens je weekend in Groningen.

 (photo © EikeR)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020