Excite

Pyreneeën Classic komt er weer aan

Altijd al eens door de Pyreneeën willen fietsen? Grijp dan in augustus of september je kans. Dan wordt namelijk de Pyreneeën Classic weer georganiseerd. Dit is een meerdaags fietsevenement en wordt voor de derde keer gehouden. Vanwege het grote aantal deelnemers tijdens voorgaande ritten, zijn er nu twee mogelijkheden.

De eerste rit wordt gehouden tussen 29 augustus en 4 september. De tweede rit van 12 tot en met 18 september. De toer is alleen aan te raden voor goed getrainde toerfietsers. Het is namelijk een behoorlijk zwaar parcours, waarbij in vijf dagen maar liefst 13.000 hoogtemeters gemaakt worden.

De tour begint in Argelès-Gazos. Dit dorp is bekend uit de Tour de France, want die is hier al meer dan 100 keer langs gekomen. Overdag zal er gefietst worden en ’s avonds worden – onder het genot van een hapje, een drankje en mooie verhalen over de tour – nieuwe routes uitgestippeld.

Het is overigens wel verstandig om onderweg goed op te letten, want de Spaanse en Franse autoriteiten hebben inmiddels al gewaarschuwd voor agressieve koeien in de Pyreneeën. De koeien zouden vanwege het warme weer extra agressief zijn en al een paar wandelaars trappen verkocht hebben. De koeien vallen sneller aan, omdat ze hun kalfjes willen beschermen. De koeien vermijden en ze vooral niet recht in de ogen aan kijken is aan te raden.

Afbeelding: Flickr account pablofausto

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020