Excite

Razendsnel met het vliegtuig naar Boston

Wie naar Boston in de staat Massachusetts gaat, vliegt rechtstreeks één van de oudste delen van de Verenigde Staten in. In 1630 al stichtten Engelse kolonisten een nederzetting op deze plek, en in het ontstaan van een onafhankelijk Amerika speelde de stad een grote rol. De Boston Tea Party, een protest tegen de Engelse overheersing, was het startschot voor de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog.

Een vlucht van Amsterdam naar Boston over de Atlantische Oceaan lijkt langer dat het eigenlijk is. Vliegtuigen maken gebruik van de bolling van de aarde, en vliegen vlak langs de poolcirkel. Binnen zeven uur sta je al op Logan International Airport.

KLM en Delta Airlines bieden het hele jaar directe vluchten aan van Schiphol naar Boston. Het kan voordelig zijn om te kiezen voor een vertrek vanuit Duitsland of Frankrijk. Wie vanaf Bremen wil vliegen is vaak goedkoper uit en overstappen op aansluitende vluchten kost weinig tijd. Alle grote vliegvelden, bijvoorbeeld Charles de Gaulle in Parijs, bieden directe vluchten aan.

Als je eenmaal op het vliegveld staat is de reis vaak nog niet afgelopen. Van en naar je hotel komen kan een crime zijn. Logan International Airport kreeg in 2007 de vermelding het gemakkelijkst bereikbare vliegveld te zijn. Dit heeft het vliegveld te danken aan de vele taxi’s, autoverhuurbedrijven, goed georganiseerde buslijnen en het feit dat downtown Boston slechts 5 kilometer verderop is. En er is niets lekkerder dan snel op de plaats van bestemming zijn!

Afbeelding: Flickr, gebruiker Joseph Williams

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020