Excite

Recordaantal passagiers voor Brussels Airport

  • © Getty Images
Brussels Airport heeft dit jaar een recordaantal passagiers op weg geholpen. Maar liefst 21,6 miljoen passagiers werden verwelkomd op de luchthaven van Zaventem. Hiermee werd het vorige record, dat gevestigd werd in 2000, verbroken. Dit liet de luchthaven maandag weten.

De mijlpaal werd al bereikt voor het einde van het jaar en werd gevierd door topman Arnaud Feist en de Belgische minister van Mobiliteit, Jacqueline Galant. Samen verwelkomden zij maandagochtend de reizigers. Volgens Feist zal de groei in de komende jaren ook doorzetten: hij verwacht voor de komende tien jaar in ieder geval een jaarlijkse groei van tussen de 2 en 3 procent.

Eerder ging het enige tijd niet zo goed met de luchthaven van Brussel. Sterker nog, er werd jaren gesproken van een crisis. Met de komst van low-cost airline Ryanair en een belangrijke groei in alle andere segmenten wist Brussels Airport het tij echter te keren.

Opvallend is dat het aantal passagiers aanzienlijk is toegenomen, maar het aantal vluchten juist is afgenomen. In 2000 waren er nog ongeveer 325.000 vluchten en dit jaar waren dat er nog maar 230.000. Vliegtuigen vervoeren tegenwoordig meer passagiers: ongeveer 100 tegenover 70 in het jaar 2000.

Om Brussels Airport te laten groeien, werd in de afgelopen jaren ongeveer een half miljard euro geïnvesteerd in de infrastructuur. In de komende acht tot tien jaar zal daar naar verwachting nog eens een keer een miljard euro bij komen, zo vertelt Feist. Op dit moment zijn zo'n 60.000 mensen werkzaam op Brussels Airport; dat aantal gaat in de komende tien jaar naar verwachting ook met 10.000 mensen omhoog.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021