Excite

Red het Hollywood-teken!

Het zijn misschien wel de negen meest beroemde letters ter wereld: het beroemde Hollywood-teken dat bezoekers van Los Angeles verwelkomt. Toch zou het zo maar kunnen zijn dat het straks niet meer die letters zijn, die hoog in de bergen staan, maar een aantal luxe huizen.

Een aantal projectontwikkelaars willen namelijk bouwen in de Hollywood Hills en de enige manier om het Hollywood-teken te redden, is binnen drie weken drie miljoen dollar verzamelen. Een consortium uit Chicago, de groep die de nieuwe huizen wil bouwen, heeft namelijk aangegeven het land wel te willen verkopen, maar alleen voor 12,5 miljoen dollar.

Tim Ahern van het Trust for Public Land heeft door verschillende acties al 9,5 miljoen weten binnen te halen. 5,5 miljoen hiervan is afkomstig van particuliere gevers, zoals Steven Spielberg en Tom Hanks. De resterende drie miljoen zou geen probleem moeten vormen, zo verwacht Ahern. De club heeft nog tot 14 april de tijd om het benodigde geld binnen te halen.

Het Hollywood-teken bestaat al sinds 1923 en was in de eerste instantie bedoeld als een advertentie voor een ander project, Hollywoodland. Het teken is het eigendom van de stad Los Angeles, maar de omliggende grond niet. Door de jaren heen heeft het teken veel te verduren gehad en in de jaren ’70 volgde daarom een grote restauratie. Die werd betaald door 9 geldschieters die elk een letter ‘adopteerden’. Als je zelf ook bij wilt dragen aan het behoud van het Hollywood-teken, dan kan dat via de website SaveHollywoodland.org.

Afbeelding: Flickr account Marcus Vegas

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019