Excite

Reis langs de mooiste steden van Toscane

Toscane is een prachtige regio in Italië. Doe het eens anders, en maak een reis langs de leukste steden van Toscane.

Begin je rondreis in Florence, de hoofdstad van Toscane. Het is een van de mooiste steden van de wereld, die vooral bekend staat vanwege de uitzonderlijke rijkdom aan monumenten en kunstwerken. Bezoek het Piazza del Duomo, met de dom, die het middelpunt van Florence vormt. Ook de Ponte Vecchio, de beroemdste en oudste brug van Florence, is een aanrader.

Voor een middeleeuwse sfeer, prachtige pleinen en gotiek ga je naar Siena. Deze stad is gebouwd op drie heuvels, en wordt gekenmerkt door nauwe straatjes en prachtige gebouwen. In Siena vind je het Piazza del Campo, een van de mooiste middeleeuwse pleinen van heel Italië.

Als je toe bent aan wat meer rust vertrek je richting Lucca. Ook hier vind je talloze prachtige smalle straatjes, maar in tegenstelling tot Siena wordt Lucca door de meeste toeristen overgeslagen. Onbegrijpelijk, want er is ook hier genoeg te zien. Wandel al winkelend eens naar het Piazza del Anfiteatro, waar je nog altijd de trekken van het oude amfitheater herkent.

Eindig je reis door Toscane in San Gimignano, misschien wel de allermooiste stad van de streek. San Gimignano wordt ook wel de ‘stad met mooie torens genoemd’. Vroeger waren er maar liefst 72 torens, gebouwd door rijke burgers, nu staan er nog 13 overeind. De gloriedagen van weleer proef je hier echter nog steeds: het stadje is beeldschoon!

Afbeelding: Flickr, gebruiker roger4336

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020