Excite

Reis naar Algarve

De Algarve neemt de hele breedte van Zuid-Portugal in beslag. In dit bijzondere gebied vind je oude stads- en kasteelmuren, prachtige huizen met Arabische schoorstenen en bruggen en ruïnes uit de tijd van de Romeinen. Langs de kuststrook zijn er prachtige lagunes en kilometerslange zandige eilanden. In de Algarve is het puur genieten.

Wie van cultuur houdt, kan zijn hart ophalen in de Algarve. Bezoek bijvoorbeeld eens de Romeinse ruïnes van Milreu, in de buurt van Estoi. Hiermee krijg je een kijkje in het fascinerende verleden van deze Portugese streek.

Na een cultureel bezoek is het de hoogste tijd om de plaatselijke keuken te ontdekken. Behalve de internationale gerechten serveert men in de Algarve ook heerlijke plaatselijke cuisine. Proef bijvoorbeeld eens de soep met zeevruchten, varkensvlees, en ‘cataplana’, met venusschelpen, en gedroogde inktvis. Hapjes als vijgengebakjes en marsepeinen dier- en fruitvormen zijn ook te moeite waard.

Dan is er in de Algarve ook nog de indrukwekkende natuur. Bezoek de stranden en de vele beschermde natuurgebieden en je snapt waarom er jaarlijks zoveel bezoekers naar de Algarve komen. Actief zijn in dit natuurschoon? Bezoek dan één van de vele golfbanen of huur een fiets om te omgeving te verkennen. Je kunt ook je wandelschoenen meenemen en te voet op ontdekking gaan.

Boek je je volgende vakantie, zoek dan eens naar de mogelijkheden in de Portugese Algarve. Zo weet je dat een bijzondere en unieke tijd gaat beleven. Op naar de Algarve!

Afbeelding: Flickr, Sue Elias

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020