Excite

Reis naar Chili

Heb je altijd al eens willen weten wat meneer Eiffel – je weet wel, de ontwerper van de beroemde toren in Frankrijk – nog meer heeft laten bouwen? In dat geval kun je in Chili naar Arica, om daar de kathedraal van San Marcos te bezoeken. Gustav Eiffel is hier de trotse ontwerper van. Bekijk zelf of het gebouw net zo indrukwekkend is als de Eiffeltoren.

Zoals gezegd vind je in Chili ook het hoogst gelegen meer op aarde: Lagu Chungara. Behalve dat het meer de moeite van een bezoek al waard is, kun je hier ook genieten van een indrukwekkend uitzicht. Vanaf Lagu Chungara kijk je namelijk uit over twee vulkanen: Parincacota en Sajama. Dit is een uitzicht dat je niet snel meer vergeet.

Ijsliefhebbers kunnen naar het zuiden van Chili. Hier maak je de mooiste tochten langs adembenemende gletsjers. Vaar door de gigantische fjorden en laat alle ijspracht op je inwerken. Het andere uiterste vind je ook in Chili. Hiervoor ga je naar het noorden van het land, waar één van de droogste gebieden van de wereld te vinden is. In de Atacamawoestein zijn er zelfs plaatsen waar nog nooit regen is gevallen.

In het midden van het uitgestrekte Chili vind je uitgestrekte vlaktes en spiegelende meren. Dit is weer ideaal voor iedereen die niet van extremen houdt. Bezoek de wijngaarden en proef authentieke Chileense wijn. Ook een bezoek aan de steden, zoals hoofdstad Santiago, is zeer aan te bevelen.

Chili heeft zoveel te ontdekken, dat je er waarschijnlijk niet in één reis aan toe komt. Maak alvast een begin en verken Chili tijdens je volgende vakantie.

Afbeelding: Flickr, Gorski

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020